به گزارش همشهری آنلاین، روز گذشته تصویری از نامه دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی منتشر شد که در این نامه خطاب به شهردار تهران نوشته شده که هرگونه پیشنهاد در مورد ضوابط خاص احداث بنا در محدوده بافت فرسوده شهر تهران پس از تصویب کمیسیون ماده ۵ باید به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی برسد، اجرای مصوبه کمیسیون ماده ۵ قبل از تصویب شورای عالی شهرسازی فاقد وجهه قانونی است و تبعات احتمالی اجرای این قانون متوجه شهرداری تهران است.
حمیدرضا صارمی معاون شهردار تهران در مورد نامه شورای عالی معماری و شهرسازی گفت: با استناد به طرح تفصیلی هرگونه پیشنهاد در مورد تغییر وسعت محدودههای بافت فرسوده شهرها و یا ضوابط خاص اهداء بنا در این محدودهها باید پس از تصویب کمیسیون ماده ۵ به تصویب شورای عالی شهرسازی برسد.
او افزود: اما اتفاقی که در مصوبه شهرداری تهران رخ داده، ضوابط عام است و ما نمیخواهیم تغییری در محدوده بافت فرسوده ایجاد کنیم و قطعا اگر بخواهیم تغییری در محدوده بافت ایجاد یا ضوابط خاص ابلاغ کنیم، برابر قانون حتما به تصویب شورای عالی شهرسازی میرسانیم.
معاون شهردار تهران با بیان این که ما در شهرداری تهران، به استناد مطالعات مشاور به این جمع بندی رسیدیم که باید ضوابط عامی در نظر بگیریم گفت: با وجود این که بافت فرسوده ۷.۲ درصد مساحت تهران را در بر گرفته اما ۳۰ درصد پلاکهای تهران در بافت فرسوده است.
صارمی بیان این که گزارش ها نشان میدهد که در سالهای گذشته به شدت ساخت و ساز در بافت فرسوده کاهش یافته است، ادامه داد: در مطالعات مشخص شد که همه مشوقهای شهرداری برای بافت فرسوده تنها ۳۰ درصد و مشوق افزایش طبقه ۷۰ درصد اثر مثبت در ساخت و ساز داشته است که مشاور ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرد و در کارگروه کمیسیون ماده ۵ این مسائل به طور دقیق مورد ارزیابی قرار گرفت و به تصویب همه اعضا رسید.
او با بیان این که ما حد نصاب را در بافت فرسوده ۵۰ متر در نظر گرفتیم و مطالعات نشان داد که ۴.۲ درصد بافت فرسوده را خانههای ۵۰ تا ۶۰ متر تشکیل داده است و ما نیز حد نصاب خانهها را از ۶۰ به ۵۰ متر تصویب کردیم، اظهار کرد: همچنین عرض معابر به ۶ متر افزایش یافت. حدود ۵۴ درصد فراوانی معابر در بافت فرسوده ۲ و ۴ متر بود که اگر حادثه ای در این معابر رخ می داد میتوانست ابعاد پیچیدهای به خود بگیرد.
معاون شهردار تهران با بیان این که معتقدیم که فرایند نوسازی در بافت فرسوده باید سرعت بگیرد تا در مواقع بحران با مشکل پیچیدهای مواجه نشویم، گفت: ما معتقدیم که در مناطق دارای بافت فرسوده اقدامات باید با سرعت بیشتری پیگیری شود و این موضوع مد نظر ما است و امیدواریم دوستانمان در شورای عالی نیز به ما کمک کنند. شهرداری تهران نمیخواهد پهنه بافت فرسوده را تغییر دهد و همچنین دنبال آن نیست که ضوابط خاص اهداء بنا در بافت فرسوده را ابلاغ کند بلکه ما ضوابط عام برای بافت فرسوده در نظر گرفتهایم. به نظر میرسد سیاست های حاکم در دبیرخانه شورای عالی شهرسازی، با سیاستهای دولت و قانون جهش تولید مسکن هماهنگی ندارد.
نظر شما